Zeehond bij Hoek van Holland 
Vandaag op zaterdag 14/8 was het weer eens een mooie dag, zodat we besloten om een wandeling te maken. We zijn naar Hoek van Holland gegaan om de hoek van de Nieuwe Waterweg en het Noordzeestrand om te lopen. Het is geen forse wandeling geworden want we werden steeds afgeleid door schepen, vissers, vogels en zelfs een zeehond! We zagen de zeehond zo'n 100 meter vanaf de pier en eenzelfde afstand tot het strand. Hij bleef steeds een paar minuten onder water en kwam dan rustig weer boven. Tijd genoeg dus om een plaatje te schieten, maar ik had mijn 300 mm telelens niet bij me (wie rekent er nu op een zeehond). De foto is gemaakt met de 135 mm lens. Zeehonden kunnen trouwens langs de hele kust voorkomen. Zeehond 
 
De vissers op de pier van de Nieuwe Waterweg hadden een goede middag. Tenminste wel toen wij er bij waren. Deze meneer liet trots zijn net gevangen harder zien. Een pracht exemplaar. 
 
In Hoek van Holland komt alles bij elkaar. Files van vrachtschepen trekken voorbij. De industrie op de Maasvlakte bepaalt de horizon. Op het strand wordt gevolleyed. De recreanten bezetten de pier. De vissers vangen mooie vissen. De zwanen dobberen op de golven van de schepen. De zeehond fourageert. De kinderen spelen in de golven. De wandelaars vergeten hun tempo. Holland is leuk op de hoek. 
 
Het snelle veer naar Harwich lijkt bijna vanaf het strand te vertrekken. 
 
Lekker pierewaaien 
 
De zwanen dobberen rustig op de golven van deze high speed ferry. 
 
Dit is wel anders dan een poldersloot. Op de achtergrond vaart een tanker. 
 
Strandvolley