Weersomslag 
slideshow/za/zo/ma/di/wo/do/vr 
Erwin Krol is altijd enthousiast als hij een weersomslag kan aankondigen. De lucht is vandaag RGB 225 225 225. Een rustige achtergrondkleur voor een website. Klik hier om deze pagina in 'Erwin Krol grijs' te zien. Eerder vanmorgen was de bewolking nog dun en gesluierd. Heel even werden de zonnestralen door een stralingsfilter gescheiden. 
 
 
De waterdamp in de atmosfeer geeft een regenboogachtig effect. Het duurde maar even. 
 
We wandelen vandaag over de heide, door de duinen, langs het strand, via het bos en door de polder weer terug naar het dorp. Op loopafstand zoveel variatie in leefomgeving, dat vindt je alleen op de Waddeneilanden. Het regent licht als we vertrekken en met iedere kilometer die we lopen gaat het harder regenen. Zwoegend tegen de wind en regen in lopen we om de west. Dit is het echte werk. Er zijn bijna geen mensen meer op het laatste stuk. We voelen ons bikkels.  
 
 
 
Dineke vraagt zich af of we zo verzopen de winkel wel in mogen om ons avondeten in te kopen. Dat blijkt alles mee te vallen. We kopen een flesje Hollumer kruidenbitter om straks bij te komen. Toch hebben we heerlijk gewandeld. De stappenteller staat als we thuis komen op 10.6 km.  
 
 
Een keurig gerestaureerde, Hollumer commandeurswoning. Kapiteins van de koopvaardij en de walvisvaart woonden in zulke woningen, althans hun gezinnen woonden er, want zelf waren ze lange tijd van huis. Ameland was in die tijd relatief welvarend. 
 
 
De abeel glinstert in de wind met z'n donkergroene bladeren die aan de onderkant een zilverig effect hebben. 
 
 
De restanten van de bloeiperiode van de hei. 
 
 
Een piepjong duinroosje laat weten dat hij er is. Het weet nog niet dat de beste bloeiperiode in de lente is. Dit is het kleinste roosje dat we ooit gezien hebben. 
 
 
De bladeren van de bramen kleuren rood en de duindoorn verleidt met z'n oranje besjes. In de winkel kun je witte wijn van duindoornbessen kopen. 
 
 
Een strandlopertje. Vliegensvlug rennen ze langs de waterlijn om bodemdiertjes te zoeken. 
 
 
Een geharde vierdaagseloopster laat zich niet gauw uit de wind slaan.