Buitendijks 
slideshow/za/zo/ma/di/wo/do/vr 
Vandaag wandelen we buitendijks. We bezoeken de vogelpolle. Een waddenverhoging ten zuiden van Hollum, dat tijdens het broedseizoen gesloten is. Tijdens vloed rusten er veel waddenvogels. Het gebied is permanent droog (meesttijds), maar het is alleen te bereiken met eb, tenminste voor mensen met wandelschoenen aan. Het is net eb geworden en met wat springen en hinken komen we met bijna droge voeten over. De vegetatie heeft op dit moment prachtige rode, groene en witte kleuren. 
 
 
Mooi weertje (duurt mar even) en goede zin (die blijft langer) 
 
 
De Waddendijk bezien vanaf de Vogelpolle, met kleurrijke begroeiïng 
 
 
Zeekraal en zeewier op het Wad 
 
 
Arie in actie op het Wad 
 
 
Een steenlopertje fourageert op de zojuist drooggevallen bodem 
 
 
Aangespoeld bericht. De afzender blijkt de fles eergisteren te water gelaten te hebben. We laten hem liggen, wie weet waar hij nog terecht komt. 
 
 
Op het Wad zie je de buien van verre aankomen. 
 
 
Wadlopen is veel glibberen op de gladde klei-afzetting 
 
 
Als we aankomen zitten de scholeksters nog met grossen op de droge plekken 
 
 
De beestjes hebben geduld en dan... 
 
 
Prachtig zo'n vlucht scholeksters (klik voor wijdse view
 
We bekijken vandaag het kerkhof rondom de kerk. We zoeken eigenlijk de grafzerk van Kommandeur Hidde Dirks Kat, een plaatselijk beroemde walvisvaarder. We vinden een simpele betonnen paal met H D Kat, maar dat zal de originele zerk niet zijn. Veel grafzerken hebben albeeldingen die verwijzen naar het beroep van de overledene. Je ziet schepen, walvissen, korenhalmen, beroepen die vergeleken met vandaag goed uit te beelden zijn.  
 
 
Het kerkhof bij de kerk. Veel zerken dragen dezelfde namen: de Boer, Visser, Wijnberg, Nobel, de Vries 
 
 
Een afbeelding op het graf van de schipper van de reddingboot (1930) 
 
We lopen via het strand en de polder weer terug naar Hollum. Onderweg worden we aangeblaten door rammen (mannelijke schapen) die de tijd alleen op een stuk wei moesten doorbrengen. De laatste was waarschijnlijk al wat op leeftijd, want het was echt een oude mannen geluid dat hij voorbracht, een beetje chagerijnig ook. Maar als je ook de tijd alleen moet doorbrengen, wordt je waarschijnlijk ook niet vriendelijker. We zien nog een speciaal ras koeien. Vast import. Deze kun je nog bij de horens vatten. We doen dat maar niet. 
 
 
Leuke ponnie 
 
Hoewel het eigenlijk de hele tijd droog is gebleven was er de voortdurende dreiging van buien, waarbij de zon maar af en toe door de wolken kon dringen. Aan het eind van de middag levert dat toch nog een leuk laatste plaatje op 
 
 
Amelander polder onder geruststellende regenboog