Kalender 2006 
Arie en Dineke hebben sinds jaar en dag boven hun eettafel een kleurrijke kalender hangen. Veel kalenders die daar hingen droegen een firmanaam, of zoals die van vorig jaar van een liefdadigheidsinstelling. Voor 2006 hadden we nog niets, of toch wel. In plaats van iedere maand tegen - soms heel mooie - foto's aan te kijken die anderen hebben gemaakt, leek het ons leuk om van eigen fotomateriaal een kalender te maken. 
 
Arie toog aan de slag met Powerpoint en het resultaat werd de eerste in eigen beheer uitgegeven kalender. De oplage is 10 stuks. Ze vinden gretig aftrek, zeker als je ze gratis weggeeft. Het is goed beschouwd een eenvoudig werkje. Zet de pagina-instelling in Powerpoint op A3 formaat. Dat lijkt een groot formaat, maar als je het aan de muur hangt stelt het uiteindelijk nog niet veel voor. Vervolgens maak je een tabel met kalendarium, die je per maand invult. Per maand voeg je een foto in, die je vervolgens schaalt op de gewenste grootte. Je moet wel een foto gebruiken die ongeveer 3000 pixels breed is. Met Powerpoint kun je een achtergrondkleur kiezen die past bij de kleuren en de sfeer van de foto.  
Je hebt nu een vrij grote Powerpoint file (150 Mb), die je op CD zet, of op je memory stick. Bij Reprosetkopieplus kunnen ze daarvan een mooie kleurenkalender maken. Wij kunnen nu weer een jaar vooruit. Hopelijk maken we dit jaar weer voldoende mooie foto's om voor volgend jaar een nieuwe kalender te kunnen samenstelling. Misschien is dit wel het begin van een nieuwe traditie.