50 jaar 
 
Hoe voelt dat nu om 50 te zijn? Het moet wel heel speciaal voelen, want wat heb ik een aandacht gekregen! Om verlegen bij te worden. Ze hebben het thuis wel verstandig aangepakt. Er moet een feest komen, daarin waren ze vastberaden. Als ik mee zou doen kon ik zelf nog wat sturen. Als ik hun wens zou negeren, zouden ze op eigen wijze hun gang zijn gegaan. Ik heb meegedaan met het in elkaar zetten van het feest en alleen dat was al een genot om te doen.  
 
 
De catering vergt een hele lading materialen 
 
Het was al snel beslist dat we een culinaire avond wilden maken. Alles in eigen beheer en volgens home-recepten. Maar eerst moest er ruimte gemaakt worden om tussen de 70 en 80 mensen te bergen. Dat is voor ons huis al een beetje te veel, dus moest de tuin erbij getrokken worden. Die moest eerst een beetje gesloopt worden om een vloer te kunnen leggen, waarop de partytent kon staan. De vloer hebben we gehuurd. Maar de partytent was in de aanbieding bij de Makro en daarmee was het goedkoper om er een aan te schaffen dan te huren. Wie wil er een mooie partytent? De maat is 7x5 meter. Slechts een keer gebruikt en heel geschikt voor een leuke party. Alle andere benodigdheden werden op een lijst van 2½ kantje aangekruist en ook gehuurd. We hebben met z'n allen anderhalve dag hard gewerkt om alles voor te bereiden. Heel leuk om te doen. Vraag maar eens aan Raoul wat het is om een houten vloer te leggen in de warme middagzon.  
 
 
een mooi ingerichte partytent,al zeg ik het zelf 
 
Met Matthijs heb ik het menu doorgenomen. Donderdag was het food inkoop dag. Even grof berekend: 40 kilo aan voeding ingekocht, dat is 500 gram pp, dus dat zou ruim voldoende moeten zijn. Verder 48 flessen wijn, 24 liter bier en 24 flessen tafelwater. Bier is trouwens een lastig te voorspellen consumptiegoed. Soms loopt het als een trein en dan weer blijft er ruim over. Onze inschatting bleek aardig juist te zijn. Nog wat gegevens voor diegenen die binnenkort ook zoiets willen doen: 11 liter soep maken, 10 kilo asperges schillen en stomen, 5 kilo spareribs marineren en voorgaren, 5 kilo kipdrumsticks voorgaren, een zalmzijde marineren en trancheren, 4 lamsracks marineren en uitsnijden, 5 kroppen romeinse sla wassen en drogen, 10 roze grapefruits partiëren, 7 dressings, tapenades en sauzen maken, 3½ kilo speenvarken opwarmen, veel brood afbakken, 24 oesters openen, 2 kilo tijgergarnalen op ijs leggen, 2 kilo worstjes sorteren, 1½ kilo aardbeien chocolateren, 2 ananassen uitsnijden, 2½ kilo tomaten snijden, een witbrood tot croutons bakken. Logistiek was het ook een hele klus, want alle food moest gekoeld worden en de koude-keten gesloten blijven. Tegelijk moesten ook alle dranken voorgekoeld worden. De grote flessenkoelkast die extra was gehuurd bewees haar nut. 
 
 
eigen catering: Italiaanse salade en salade met asperges 
 
Alles was prachtig op tijd klaar en de eerste gasten kregen mooi getimed bij aankomst een glas champagne aangeboden. Het verdere verloop van de organisatie is mij totaal ontgaan, maar de kids hadden alles perfect in de hand en de imperfecties werden niet opgemerkt. Die hebben we naderhand met veel plezier ge-evalueerd. Je weet maar nooit of we zin krijgen om nog eens zo'n party te organiseren. De avond had nog leuke verrassingen in petto, zoals het optreden van kunstenares Anke Mensing uit Waddinxveen, die behalve goed kan schilderen ook zeer vaardig op de accordeon was. Een heel leuke geste van Kier en Wilma. Ik vond het vooral plezierig om met alle gasten te praten en heb het maar een beetje over mij laten komen. Sinds onze bruiloft was dit wel de leukste party die we hebben meegemaakt.  
 
Met heel veel dank aan Wimke, Raoul, Marga, Matthijs, Karin, Roelof en Arco! Lees vooral ook Dineke's log, voorzover je het al niet gedaan hebt, want Dineke is tegenwoordig alerter dan ik op het net.