Naar Tempel 
 
Het is geen schrijffout. We zijn naar Tempel geweest. Niet naar de tempel, maar Tempel. Een buurtschap achter Reeuwijk-Dorp. Een stukje Groene Hart dat nog echt groen is. Zaterdag was prima weer om een flinke wandeling te maken. Erg laat in het seizoen voor ons doen, maar het was er gewoon nog niet van gekomen. Misschien zijn we te veel mooi weer wandelaars. De lucht was een beetje Hollands grijs, maar de temperatuur en de wind waren prima. 
 
 
Hollands weidelandschap in hooistemming 
 
Tempel is nog een ouderwets landelijk gebied en heerlijk om wandelen. Er liggen twee drooggemaakte veenplassen (Tempel en Wonne) en dit poldergebied wordt nu met hoge waterstanden en laat maaien speciaal geschikt gehouden voor weidevogels.  
 
 
Koeien laten de boterbloemen mooi staan, toch wel aardig. 
 
We lopen iets meer dan 13 kilometer. Wel weer lang genoeg, want veel langer had toch blaren opgeleverd. De oefening moet nog komen. Gelukkig hoef ik niet met de Vierdaagse mee te lopen. 
 
 
Je ziet ze overal hier 
 
Helaas kon ik de viscapriolen visdiefjes niet op foto vastleggen. Prachtig om te zien hoe deze vogels de visjes uit het water duiken. Rechtstandig vallen ze als een baksteen naar beneden, om het gevangen stekelbaarsje in de luccht vervolgens naar binnen te werken, tenminste als die meeuwtjes ze met rust laten. 
 
 
De NH-kerk te Reeuwijk Dorp 
 
 
 
Lekker terrasjesweer 
 
't Was niet druk in Reeuwijk-Dorp, maar bij Food en Fun kun je een heel aardig hapje eten. En voor wij dat zeggen, moet er wel aan een aantal basisvoorwaarden zijn voldaan: geen sauzen en soepen uit een pakje, verse saladegarnering, genoeg brood en prima kruidenboter, aardige mensen en een leuke kaart op Amerikaanse leest geschoeid. Hier kun je best langs gaan! En niet duur ook. Even verderop vindt je Kaagjesland, maar dat is van een andere orde. 
 
Klik hier voor een show met grotere foto's