Waddinxveen en Ground Zero 
Een heugelijke gebeurtenis zonder veel aandacht heeft Nederland definitief op de kaart gezet. Alle Nederlandse plaatsen staan nu in hoge resolutie ter beschikking voor Google Earth. Ik heb niet de moeite genomen te controleren of dat voor iedere dorpskern geldt, maar Waddinxveen is zeker in de vaart van de volkeren opgenomen. Wij googelen, dus wij bestaan. Wilt u bewijs? Kijk maar naar de volgende plaat. Insiders zullen inderdaad kunnen bevestigen dat wij daar wonen.  
 
 
 
Waddinxveen is in en uit de zomp ontstaan. De zomp is een soort bayou zonder krokodillen of alligators. Die zompige naam raakt het nooit meer kwijt. Zelfs Youp van 't-Hek kent het. Waarschijnlijk van horen zeggen, want een theater heeft het dorp niet. De gemeente heeft het momenteel financieel niet breed, maar er zijn betere tijden geweest. Toen de ontwikkeling van de huizenbouw in de Zuidplas op gang was gekomen, heeft de raad een fractie van de inkomsten bestemd voor openbaar kunstbezit. Wokkels markeren nu een belangrijke toegangsweg naar het dorp. Wokkels sieren ook het gelijknamige koekje van de plaatselijke bakker en met het wokkeltje kun je in de Waddinxveense winkels gewoon betalen. En heus, niemand kijkt ervan op als je deze munt voor ruilhandel wilt inzetten. Nu staan de wokkels op Google Earth en daarmee is weer een belangrijke stap bereikt in de beeldvorming van ons dorp, dat de zomp inmiddels ruim van zich afgeschud heeft. 
 
 
 
 
 
 
 
Ik heb in vogelvlucht een aards rondje gevlogen. De Frauenkirche in Dresden is nog niet af. Buchenwald is goed te zien en een aantal overlays geven een indruk van de historische situatie. De Botlek staat vol rondjes. Naar aanleiding van de gedenkwaardigheden op 9/11 heb ik ook een rondvlucht boven Ground Zero gemaakt. Daar kwam ik wel onder de indruk van de enorme vlakte tussen de omringende wolkenkrabbers. Het is natuurlijk een duur stukje grond, maar eigenlijk zouden ze het zo moeten laten. Niets aan doen, het memorial is zo blijvend indrukwekkend. Klik hier voor vervolg