Soft shell turtle 
 
Dit is niet echt een vervolg op "miniature day", maar wel fantastisch om even te laten zien. Deze Soft Shell Turtle was verdwaald en liep bij ons voor op de straat. Ik moest Karel naar de voetbal brengen en vroeg hem om even die deksel of frisbie van de straat te halen. Speelgoed opruimen vind Karel geen probleem, maar dieren opzij zetten, laten we hier altijd over aan Hugo. Vakkundig wordt het beestje eerst op z'n gemak gesteld. Daarna werd het voorzichtig in het gras van onze tuin neergezet.  
 
 
 
 
 
Het gevaar was nog niet over voor onze gast. Een schildpad heeft nu eenmaal water nodig en dat zou voor hem nog een hele wandeling worden. Vooraan de Biscayne drive is namelijk een grote vijver. Vorig jaar logeerde daar nog een grote alligator. Gelukkig voor de schildpad was dat bijna 2 meter lange monster ook weer aan de wandel gegaan.  
 
 
 
Met de auto waren die paar honderd meters zo afgelegd. Zo het wagenziekte zijn geweest of gewoon onwennigheid, in ieder geval werd de schildpad wat agressief en beet Hugo venijnig in z'n vinger. De knussigheid achter in de autobak was snel afgelopen. Met een noodgang vloog Hugo over de achterbank heen. Het uitladen gaf gelukkig geen enkel probleem. Waarschijnlijk rook het dier de vrijheid al. Zodra het beest gras onder z'n poten voelde, schoot z'n kop onder het schild vandaan.  
 
 
 
Ik had geen tijd meer om extra foto's te maken, want voordat we het wisten, zwom de schildpad al heerlijk onder water.  
Corien en de rest.