Griezel 
 
Ook hier in Florida komt de winter eraan. Het is nu hier herfst. De dagen zijn korter en de temperaturen merkbaar lager. Het gras groeit niet meer zo vreselijk hard en de kleuren vervalen. De boys komen thuis met afgevallen bladeren en sparappels. Die worden gebruikt als decoratie voor de Thanksgiving. Dat gaan we over een week of vier weer vieren. De groenten in de winkels worden weer duurder. De betaalbare fruit is nu weer beperkt tot appels, sinaasappels, bananen en druiven. Zelfs dat laatste kunnen we de hele winter door goed eten. We zijn er echte fans van totdat...Vandaag opende ik voor het avondeten een nieuwe zak groene druiven. Tot mijn grote schrik zat er een indringer op de tros.  
 
 
 
Het was een grote zwarte spin. Deze werd al snel herkend door onze “expert” als een “Black Widow Spider”. Hierbij zitten wat links over deze zeer gevaarlijke spin. Het mannetje is klein en donker bruin. Het is geen lieverdje want bijten zal die je zeker als het zich bedreigd voelt. Het mannetje is niet giftig. Dit in tegenstelling van het vrouwtje. Deze is zeker 2x zo groot als haar partner. Op de buik heeft het vrouwtje een grote rode zandloper. Voor mij was de spin gewoon een ordinaire griezel die ik wel even dood zou maken en weg zou spoelen in de gootsteen. Hugo ontdekte de zandloper. Hij kwam na mijn gil gelijk aan rennen. De rest werd gelijk door hem op een afstand gehouden. Hoe kwam de spin in de zak?  
Wel griezelig om te bedenken dat ik die zak met druiven afgelopen Vrijdag al had gekocht. We hebben dus een weekend met een vrouwtje van de Black Widow Spider in de koelkast gezeten. Brrr...Had de spin zich verstopt tussen de druiven en bij het inpakken gewoon over het hoofd gezien? Of was het er later erin gekropen via de luchtgaatjes? De spinnen staan er in ieder geval om bekend om in holletjes en gaatjes te kruipen om een plekje te zoeken voor de eitjes.  
Voortaan maar beter de zakjes groenten en fruit uit de winkel controleren. Net zo goed als dat we al jaren (??) de bananen nakijken voor vogelspinnen.....  
 
Corien en de kerels. 
 
http://www.desertusa.com/july97/du_bwindow.html 
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_widow_spider