Wat zal ik aandoen? 
 
Bij ons in huis hoor je regelmatig: "Wat zal ik aandoen?". Aan mij hebben ze dan niet veel, maar ik kan wel zien of het leuk is of niet. Vanmiddag had ik het eervolle voorrecht om een trouwjurk te helpen uitzoeken voor Marga. Gelukkig had ik een boel assistentie en zo voegde ik mij om één uur bij de vier jonge vrouwen. Winkel 1 bracht het er niet zo best vanaf. Sonja International heet 'ie, maar de adviseuze in kwestie kan beter in de dierentuin gaan werken. Toch wel twee leuke jurken gezien van de vier die ze gepast heeft. De stemmen waren een beetje verdeeld en een duidelijke winnaar was er niet.  
 
 
Wachten op wat komen gaat 
 
 
 
Tussen de winkels door worden de zakelijke telefoontjes afgewikkeld 
 
In winkel 2 kun je wel een bruidsjurk kopen. Sandra van Avenue verstaat haar vak. Maar liefst 10 jurken worden bij elkaar gewinkeld en dan kan het passen beginnen.  
 
 
Leuk viertal bij het bruidshuis. 
 
Nummer 1 is het gewoon. Geen twijfel over mogelijk. Zelden iemand zo zien stralen in een jurk. Het is nummer 69 van de bruidsshow die ze eerder bezocht hebben. Een jurk die meeresoneert met haar persoonlijkheid. Eigenlijk weet iedereen het wel, maar ja wie weet hebben die andere jurken wel een verrassing in petto. Dan volgen er nog negen: netjes, ook mooi, heel leuk, heel erg leuk zelfs, keurig, bijzonder. Wat opvalt is dat alles wat zij aantrekt prima staat. Toch blijft het beeld van die ene jurk hangen. Nummer 1 wordt aan het eind van de reeks nog een keer aangepast en warempel daar is dat effect weer. De tijd verstrijkt, maar de jurk gaat niet meer uit. De keuze blijkt allang bepaald en Sandra haalt de champagne tevoorschijn.  
 
 
 
Ik mag nu naar hartelust foto's maken: voor later. We zijn veertien jurken en 5 uren later en iedereen is diep tevreden over de keuze. Maar we mogen niks laten zien en ook niks verklappen. Zou er wel een jacquet bij passen? "Wat denken jullie?", vraagt Sandra. Wel, misschien als 'ie Spaans is?