Kniepertjes en advocaat 
De Drentse traditie van kniepertjes bakken voor Nieuwjaar werd tot twee jaar geleden door oma Knol levend gehouden. Zij kan het echter fysiek niet meer, dus heeft Dineke enthousiast besloten om voortaan oma's knijpertjes te maken. Naar origineel familierecept. In Drenthe worden ook vaak nieuwjaarsrolletjes gemaakt die dan gevuld werden met room. Oma maakte echter altijd dubbele knijpertjes met een vulling van boter en suiker, net als stroopwafels. 
 
 
De wafeldeegballetjes wachten op het afbakken 
 
 
Nog geen minuutje later in het wafelijzer 
 
 
Als je hem nu oprolt heb je een nieuwjaarsrolletje 
 
 
Die halen het nieuwe jaar waarschijnlijk niet 
 
Het recept voor knijpertjes vindt je op Look&Cook
 
Voor de feestdagen had ik een liter gepasteuriseerd eigeel gekocht voor het ijs en de sauzen. Ik vind het verantwoorder om met gepasteuriseerd eigeel te werken, bovendien is het nog makkelijk ook. Je kunt het echter niet zo lang bewaren en ik had nog aardig wat over. Daarvan kun je zelf prima advocaat maken. Inderdaad heeft dat de image van vrouwen'drankje', maar het is leuk om af en toe te maken. Kun je tevens je au bain-marie capaciteiten oefenen. Nog een traditioneel recept. De Zwarte Kip kan er niet tegenop.