Even uit in Maastricht 
 
Dit weekend was er weer de Interclassics en Topmobiel in het MECC in Maastricht. In Nederland is dat de aardigste en meest internationale classiccar event.  
 
 
Niet zo vaak gespotte Jaguar Mk IV 
 
De show is een zeldzame mix van standjes met oude, roestige onderdelen, wielen en bumpers, tafeltjes met poetsmiddelen, lectuuraanbieders met autoboeken, oude brochures of technische handboeken, restauratiebedrijven met show chassis, deftige mannetjes met memorabilia en antiek, standhouders met modelautootjes, kleding-, tasjes- en hoedenstandjes voor passende accessoires,  
 
 
Toegegeven: het gekochte tasje was leuk en functioneel  
 
Tussen alle 'kleine' spullen zaten privéverkopers op tuinstoeltjes, bij hun eigenste te koop staande klassieker, hadden klassieke merken clubs heuse stands om hun collecties te tonen, boden handelaren topstukken aan, hield Coys een heuse veiling en ontwaren we nog veel meer randfiguren die hun waar proberen te slijten. Voor elk wat wils en letterijk voor alle lagen van de bevolking, maar dan wel vooral het mannelijk deel. Hoewel... 
 
 
Onweerstaanbaar Renaultje 4 
 
We hebben de gelegenheid benut om een nachtje in Maastricht te logeren in het Grand Hotel l'Empereur. Dat kunnen we aanbevelen. Het is tegenover het centraal station lekker dicht in het centrum. Maastricht is een winkelstad bij uitstek, waar je overal wat kunt drinken, tenminste als je een plekje kunt vinden, waar de terrasjes in januari gewoon vol zitten en waar je de mooiste outfits tegenkomt.  
 
Zondags hadden we het mooiste weer wat we ons konden wensen, dus we hebben gewandeld alsof het midden in het wandelseizoen was. Door de Maastrichtse straten en pleinen, langs de Geul in het Geuldal bij Meerssen en ploeterend de Dellen op naar het Limburgse mergelplateau.  
 
Kijk voor het foto-album hier