Autohandel 
 
Het is niet dat wij sinds de maansverduistering niets hebben beleefd, maar het ontbrak even aan zin om jullie up-to-date te houden.  
Achter de schermen hebben we bijvoorbeeld driftig in auto's gehandeld. Zo is de Audi te koop. Wie nog een mooie A8 wil hebben, moet maar eens kijken naar de 99-GV-TP op zo'n internet autowebsite. Arco verkoopt hem graag. Het blijft een formidabele auto en het gaat ons heus wel aan het hart, maar ja, teveel automobielen dreigen onze buurt volledig te verstoppen. Alles is begonnen toen ik de Mercedes C-type Combi leasebak van mijn voorganger overnam. Het werd toen tijd om de Audi weg te doen. Die Mercedes is al een wat ouder type en niet helemaal mijn smaak, dus heb ik een deal gesloten met de leasemaatschappij om hem vervroegd in te ruilen. Marga gaf aan dat ze wel interesse had om de Renault Clio over te nemen. Dus misschien viel er iets te regelen: een nieuwe leaseauto en een opvolger voor de Clio, met inruil van een A8. Uiteindelijk hebben we de A8 niet ingeruild, want Arco denkt dat hij er meer voor kan krijgen als hij hem in consignatie verkoopt. 
Natuurlijk was een nieuwe A6 direct in de picture, maar een Audi voor de Clio lag niet direct voor de hand. Dineke was niet zo te porren voor een leuke TT cabrio, want die kun je toch niet bij school parkeren? Een A3 dan maar? Toch was ik ook nog niet overtuigd van de A6 en besloot ik een proefrit met de nieuwe C-type te maken, na kennis gemaakt te hebben met dit nieuwe model op de AutoRAI. Die auto rijdt formidabel, maar wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven is dat je ertegen kunt praten. Ze praat nog terug ook. Stemgestuurde navigatie, radio- en telefoonbediening: het werkt opvallend goed en zo'n gadget is gewoon hoe noemen ze dat: cool? De nieuwe C is inmiddels besteld (met stembediening!), maar het duurt nog zeker tot september voordat hij arriveert, of beter gezegd zij, want sinds auto's kunnen praten blijken ze opvallend vaak een zij te zijn.  
In onze queste om een geschikte opvolger te vinden voor de Clio viel ons oog op de Mercedes A-type. We waren het al gauw eens: die past helemaal bij Dineke. Maar, als ik eerlijk ben moet ik bekennen dat ik het zelf ook een opzienbarend autootje vind. Hoewel je dat -tje wel weg kunt laten, want de ruimte is gewoon overweldigend. Dit verwacht je niet als je instapt. Achterin heb je een zee van ruimte, zonder dat de voorstoelen speciaal naar voren worden gezet. Vier personen zitten zondermeer riant en dan kun je nog boodschappen voor een weeshuisweekend kwijt in de bagageruimte. Verder rijdt het voortreffelijk en ziet hij er lekker modern uit. Een A170 demoversie was in een week gekocht, gestimuleerd door het aantrekkelijke aanbod dat de garage deed. 
 
 
De oude blauwe naast de nieuwe blauwe.