Puik lensje 
 
Voor mijn verjaardag had ik een lens op mijn lijstje (is altijd zeer kort) gezet: een Canon 50mm f1.8 lens. Zo'n lens kan niet in- of uitzoomen, maar heeft het voordeel dat hij erg lichtsterk is, geen beeldafwijkingen geeft en haarscherpe foto's oplevert. Leuke bijkomstigheid is dat portretten en voorwerpen goed loskomen van een diffuse achtergrond. Dit Canon lensje is lekker goedkoop en licht, vanwege het consequent gebruik van plastic (afgezien van de glazen lenzen natuurlijk). 
 
 
 
Dit is de nieuwe Mercedes die in september wordt geleverd 
 
De garage gaf mij dit schaalmodel mee (ongeveer 10 cm lang) om de tijd te overbruggen tot de echte komt. Hij ziet er inderdaad precies zo uit. Deze is geportretteerd met f4.0, zodat er voldoende scherptediepte te zien is. 
 
 
De nieuwe C ontsnapt de druilerigheid 
 
Met f1.8 gefocused op de grille. De rest van de 10 cm vervaagt snel. De kleurbalans heb ik naar blauw ingesteld. 
 
 
 
Wel lekker dynamisch plaatje zo 
 
Voor portretten is dit een heel geschikt lensje. Binnenshuis flitsen hoeft niet (tenminste overdag) en op f1.8 vervaagt de achtergrond snel. Je kunt zo mooi met het focus spelen. 
 
 
Als je wilt haarscherp, met direct vervloeiende contouren 
 
 
Oeps, even verkeerd focus 
 
Maar dat dit kleine lensje flitsend scherpe foto's maakt had ik toch niet in deze mate verwacht. Klik maar eens op de foto gemaakt in Nesselande.