Scheveningse foto's 
De onderwaterwereld wordt tot en met 16 september schitterend in beeld gebracht op de boulevard van Scheveningen in een openlucht fototentoonstelling Planet Ocean. De tentoonstelling gaat daarna de wereld over, maar hij begint in het thuisland van de fotograaf Dos Winkel. Dos en zijn vrouw Bertie delen hun passie voor fotografie en de natuur: Dos-en-Bertie-Winkel.  
Een tripje naar Scheveningen was een mooie aanleiding om mijn nieuwe, tweede fototoestel en lens eens uit te proberen: de Canon 350D met de Tamron 18-200 mm lens. Deze set heeft al een hele reis gemaakt door Frankrijk, Italie, Engeland en Kenya op de huwelijksreis van Marga en Matthijs. Zij hebben hem mogen inwijden en zijn met een vracht mooie foto's thuis gekomen, kijk maar eens naar de onderstaande uitsnede. 
 
Ik had de 350D al sinds zijn beschikbaarheid op de markt op het oog als tweede toestel. Hij is flink kleiner en lichter dan de 10D, waardoor je hem veel gemakkelijker meeneemt op wandelingen. De Tamron past er mooi bij door zijn geweldige zoombereik, zodat je maar één lens behoeft mee te nemen en je niet snel onthand zult zitten. Nu moet je je niet voorstellen dat je zo'n set in je broekzak kunt stoppen, maar je zult minder snel een nekhernia oplopen wanneer je er een dag mee rondsjouwt, dan met de zwaardere 10D uitrusting. 
 
De Tamron is een mooie allround reislens, met hier en daar wat zwakke punten, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door zijn brede zoombereik en zijn scherpe foto's. In combinatie met de 350D heb ik er een leuk fotomiddagje aan gehad. Kijk zelf maar eens hier. Deze set zal ik zeker vaker meenemen, hopenlijk ook een keer naar Kenya, want M&M hebben wat wakker gemaakt met hun fotoverslag.