Jeugdcongres 
 
Afgelopen zaterdag was het jeugdcongres van de GKV Waddinxveen, de jaarlijkse ontmoeting tussen jeugdleden en kerkenraad. De bestemming was de Boerinn in de weilanden van Kamerik. Het eerste deel van het congres ging over duurzame ontwikkeling. In een bijpassende, schamel afgetimmerde, oude hooiberg probeerden Albert Kerssies (SenterNovem) en Wiebrand Dijksterhuis (wethouder Waddinxveen) jongeren en ouderen te overtuigen van de noodzaak van verantwoord beheer. De scheppingsnotie is fundamenteel. Al Gore brengt daarbij een sense of urgency. In het gesprek werd alles wel even aangehaald: de machtige olie-industrie, China en India, de CO2 cyclus, energieslurpend USA, vliegvakanties, spaarlampen, duurzaam bouwen in de Triangel, de lage landen bij de zee, de windmolens langs de A12, de Lightrail, op de fiets naar de kerk of consuminderen. Bij mij blijft de vraag hangen wat het betekent om kerk te zijn op een wereld die een paar graden warmer is.  
 
 
 
Het tweede deel speelt zich af op de zompige weilanden. Het is droog, maar het land is verzadigd van water. Een kleine helft trekt de hoge graslanden in langs de holes van de klompengolf. De grote helft bindt met elkaar een modderige strijd aan in de poldercompetitie. Het wordt voor iedereen een vermakelijk verblijf in de wei. Ik had ogen te kort om het allemaal in de gaten te houden en met mijn Canon 350D/Tamron 18-200 set vast te leggen. De binnenfoto's in de hooiberg heb ik op hoge ISO stand, zonder flits, gemaakt met het lichtsterke 50 mm lensje. Apart effect met weinig scherptediepte natuurlijk.  
 
Na afloop van de competitie stonken de spelers een uur in de wind en de meesten waren tot de draad toe nat. De Boerinn had dit al voorzien en voor veel douches gezorgd. De golfers hadden hoogstens een paar natte broekspijpen, dus die konden direct aan de barbecue. De meesten waren hongerig, dus het buffet met salades, stokbrood en pindasaus vond veel aftrek. De worsten, hamburgers, karbonades en kipsatés werden vakkundig gegaard door PW Dirk en andere enthousiaste broeders. Die zullen thuis wel onder de douche gegaan zijn, want de walm besloeg zelfs de brillenglazen.  
 
De plaatjes laten zien hoe de congresgangers de middag hebben beleefd. Kijk ook eens op de website van de Boerinn