La douce France (2) 
 
Vanmorgen (06/08) is het druilerig in Limoges. De weersvoorspelling had het al voorzegd. We besluiten rustig te ontbijten en de tijd te nemen. We voorzien geen toeristische activiteiten vandaag en het weer nodigt ook niet uit. Het wordt een rustig reisdagje dus.  
 
 
Druilerig uitzicht vanuit Novotel Limoges 
 
 
Een bergweitje nageboost in het hotelpark 
 
Het is nog een eind rijden naar Lourdes en het weer is niet echt slecht. Een beetje hollands druilerig en zeker 12 graden koeler dan gisteren. De ruitenwissers gaan zo'n beetje hun eigen gang; de auto beslist zelf wel wanneer er teveel water op de ruit zit. De wissers schrapen zo nu en dan, zal wel nieuwigheid zijn. Uiteindelijk komen we in Lourdes, waar we doorheen moeten om in Aspin te komen. Er lijkt geen doorkomen aan; we negeren de mevrouw van de route en kiezen een detour. Ze past zich snel aan en loodst ons na wat steile hellingen naar een onooglijk dorpje, waar ons appartementencomplex een oase van rust blijkt te zijn.  
 
 
Uitzicht vanaf het appartement. De Pyreneeën inspireren nog niet. 
 
Het appartement is van alle gemakken voorzien en we besluiten de Champion te bezoeken, om onze voorraad in te slaan. We moeten bewust omschakelen. We hebben een koelkast, vier kookpitten, een magnetron, slechts twee monden om te voeden een afwasmachine, dus we kunnen rustig voor meerdere dagen boodschappen doen. Het culinaire tekort bij Novotel moet nodig aangevuld worden, dus wordt het een heerlijke ratatouille van paprika, courgette, aubergine, ui en tomaat, met wat aardappeltjes (voor de vrouw) en een verrukkelijk stuk viande du boeuf roti.  
 
 
Hoezo 'uit eten'?. Dit is veel leuker! 
 
 
Une assiette tres agreable 
 
 
We zijn er en dat vieren we! 
 
Op dit moment sluiten we de dag af met een overheerlijk stukje Pyreneeënkaas, een stukje Blue d'Auvergne en wat Emmenthaler. We hebben het wel getroffen.