Ossen  
 
Vandaag doen we het rustiger aan. Behalve dat we laat uit bed komen, hebben we ook geen ambitieuze wandeling in gedachten. Ariez benen hebben gisteren nog in gedachten en Dineke vind zo'n exercitie ook niet zo'n goed idee. We maken een wandeling van 1½ uur in de omgeving, naar het dorpje Ossen. Met stijgen en dalen ook nog een aardige tocht. De telelens met Canon 10D blijft thuis, maar dat was achteraf niet zo'n gelukkige keuze. 
 
 
Hoover met de muis over de foto 
 
We zien regelmatig meerdere luchtreuzen cirkelen hoog in de lucht maar deze kwam wat dichterbij. We weten niet of het adelaars of gieren zijn, maar groot zijn ze wel. De foto's zijn met de EFS 17-55mm f2.8 IS USM lens, 1:1 weergegeven. Toch wel een knappe lens, maar ik had liever de telelens gebruikt. Op een weitje zien we ineens een hertje staan. Dineke pakt de verrekijker en zegt dat hij ons alert in de gaten houdt. Alweer mis ik de telelens dus toch maar weer de 55 mm gepakt. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik waarschijnlijk toch geen tijd gehad zou hebben om dat ding uit de tas te halen en op te starten, maar toch... 
 
 
Hoover over de foto 
 
Zo'n klein pitoresque boerendorpje heeft meer leuke details dan je in heel Waddinxveen kunt vinden. Zelfs het kerkje dat een mengeling is van middeleeuws werk tot aan de vorige eeuw is leuk om te bezichtigen. Vandaag dus geen foto's van grootste vergezichten, maar van de kleine mensenwereld. 
 
Klik hier om een beeldverslag te zien.