Biarritz  
 
Na al de bergetappes willen we vandaag een keer de zee zien. We rijden naar Biarritz. want dat heeft een naam onder de badplaatsen. Het is er warm en verschrikkelijk druk, maar met heel veel geluk vinden we een plekje in een parkeergarage waarvandaan we zo het kustpad oplopen; mooier kan niet.  
 
 
 
De kust is prachtig met veel groene boompjes die we niet kennen en hortensias. We ontdekken rotsen voor de kust, oude haventjes, uitzichtspunten op rotstuinen, het beschutte 'grote' strand, imposante hotels, waaronder het luxueuze Hotel de Palais, waar vorsten hebben gelogeerd. Het is intiem en toch van een ander kaliber dan Scheveningen. Het is een echte badplaats, in tegenstelling tot Monaco en Saint Tropez, waar je vooral gezien moet worden. De hotdogs zijn er heel Frans, met stokbrood en kaas en een dubbele worst er in. Dineke zegt dat het een hotdog Royale is en hij is zeker voldoende voor een hele lunch. Achter de kustlijn zien we de creditcard winkels, maar we hebben niets nodig vandaag. Als we koffie drinken op het terras van Hotel Cafe de Paris, moeten we geamuseerd constateren dat we midden tussen het seniorenpubliek zitten, van zekere standing. Een mevrouw 'leest' de onderkant van het servies, wat niet zo kies is natuurlijk. Enfin de prijs van de koffie was er ook naar.  
We vinden het leuk om er een keer geweest te zijn, maar het is zeker geen vakantiebestemming voor een week of zo. Als jullie de fotoserie bekijken, ben je er ook een beetje geweest, dat scheelt een hele reis.  
 
Klik hier om een beeldverslag te zien.