Lac d'Estaing  
 
Vandaag is het 15 augustus, dus heel Frankrijk is vrij. We gaan naar het Lac d'Estaing. Het is er inderdaad erg druk met picknickende families, een nationale hobby en dan liefst zo dicht mogelijk op de auto.  
 
 
 
De buitenthermometer van de auto gaf 34ºC aan, geen weer voor een ambitieuze wandeling. Bij de bar, winkel en restaurant naast het meer hebben we eerst even een petje tegen de zon gekocht. Ze staan weinig charmant, maar de zon brandt vandaag echt. Bij de shop verkopen ze Edelweiss in potjes. Leuk om te zien, want wij waren ze nog niet tegen gekomen. 
 
 
 
Wij nemen het wandelpad tot aan de eerste refuge. Hij is zo nieuw dat hij nog niet op onze wandelkaart staat. Onderweg proberen we het insectenleven vast te leggen, maar de vlinders laten zich nauwelijks van hun mooiste kant zien. Er zijn er veel, maar ze vliegen meest en pronken weinig met hun kleuren. Je komt hier overal poeltjes tegen, of eigenlijk plekken die voortdurend bewaterd worden door kleine stroompjes. Bij de Col du Soulor waar we later op de middag langs gaan, vinden we in zo'n moerassig stuk zelfs een soort wollegras en treffen we helaas al uitgebloeide orchideeën aan.  
 
Om kwart voor 7 zien we plotseling van alle kanten de wolken naar beneden denderen. Net het einde van een toneelvoorstelling wanneer het doek valt. Het gaat verbazingwekkend vlug. We nemen vanwege de mist een andere route naar ons appartement. 's-Nachts regent en onweert het. 
 
Klik hier om een beeldverslag te zien.