Herfst in Sauerland  
 
Vanaf maandag tot vrijdag in de herfstvakantie waren wij te gast in Winterberg in hartje Sauerland. Het was de eerste keer dat we dit gebied bezochten en wat ons betreft niet de laatste. We gingen er heen om uitgebreid te wandelen. Op dinsdag hebben we een heerlijke bergtocht gemaakt in koude, maar zonnige omstandigheden. De andere dagen bleken grijs en mistig en hebben we kortere wandelingen gecombineerd met het bezoeken van Freudenberg, Nümbrecht, Bad Arolsen, Kassel en Arnsberg. Zelfs met mistig, grijs weer is het een prachtig gebied. Met name bij Kassel leek het soms alsof we door gouden straten met koperen accenten reden. Toch geeft een zonnestraal de herfst pas echt haar overweldigend en glansrijk karakter. Gelukkig konden we daar op dinsdag en ook een beetje op vrijdag volop van genieten. 
 
 
 
We logeerden in het Golden Tuliphotel in Winterberg. Enigszins naief veronderstelden we dat we echt in het buitenland zouden zijn, maar tot onze stomme verbazing sprak iedereen Nederlands, inclusief het meeste hotelpersoneel, dat overigens braaf Duits terug praatte als we in het Duits iets tegen ze zeiden. Ein bischen kömisch war es doch...  
 
In Kassel zijn we nog even bij Ötzi op bezoek geweest. We mochten hem bewonderen in zijn klimaatkast. 
 
 
 
Interessant en bizar tegelijk om een 5000 jaar oud, geconserveerd mannetje te bekijken. Het verhaal van Ötzi kun je http://nl.wikipedia.org/wiki/Ötzi nalezen.  
 
En o ja! De Mercedes rijdt met het grootste gemak 200 km/uur, maar als passagier is het geen leuke ervaring om met grote snelheid de auto's rechts vlak naast je te passeren, dus de topsnelheid hebben we niet uitgeprobeerd. Je mag er op veel wegen hard rijden, maar het valt in Nordrhein-Westfalen niet mee om een autoweg te vinden waar je overdag onbekommerd kunt planken. 
 
Klik hier om een beeldverslag te zien.