Florida: mid-north  
 
Vandaag zijn we binnendoor naar het noord-westen gereden. Onze eerste kennismaking met het rurale Florida. We zien dat Florida aardig dicht bewoond is. Het blijft een vreemd gezicht al die properties zomaar aan de kant van de weg zonder afscheidingen. Sommigen zijn niet veel meer dan een haveloze stacaravan, maar ze zullen wel bewoond zijn want er staan grote Amerikaanse bakken bij. Meer naar het noorden wordt het meer farmland en rijdt je langs ranches. Toch is hier alles redelijk dicht op elkaar gebouwd.  
In Ocala National Forest is het rustiger. Hier hebben we soms de weg voor onszelf. We zien opeens een dood hertje aan de kant van de weg. De eerste gieren zitten er al bij, maar de maaltijd moet nog beginnen zo te zien. Een grote jongen komt nog aangevlogen, het lijkt wel of ze op hem wachten. 
De Mustang lost wel een slok, maar bij de pomp blijken we te kunnen kiezen uit drie benzinesoorten: regular, silver en goud. Het lijkt hier wel een Douwe Egberts pomp. Op de auto staat verder niet wat er in moet en een boekje zit er niet bij. Maar eens even vragen aan de fatman binnen. Is het die blauwe? O, doe er dan maar regular in. Mijn broer heeft er ook één en die tank altijd regular. Ik geef hem groot gelijk, want dat is goedkoper en eigenlijk heeft die 6-cylinder niks te doen in dit vlakke land waar je toch niet harder dan 70 miles/hour mag. Ik tank uiteindelijk 10 gallon voor iets van 34 dollar. Dat is nog geen dollar per liter en omgerekend naar euros is het ongeveer 60 cent. Dat gaat nog wat worden hier met de almaar stijgende olieprijzen. In Gainesville lijkt het wel gezellig. Hier is ook de Universiteit van Florida. We vinden dat we wel lang genoeg hebben gereden vandaag. De Europese tijd zit nog in ons lijf, dus zoeken we een Best Western met de Mio. En morgen gaan we eerst naar de Oaks Mall voor wat inkopen. 
 
 
Best Western in Gainesville, voor omgerekend 60 euro logies met ontbijt. 
 
 
 
Onze Ford Mustang valt in het niet bij deze reuzen