Florida: langs de westkust 
 
We ontwaken later dan gewoonlijk. Kennelijk raken we gewend aan de Amerikaanse tijd. Om tien uur rijden we naar Homosassa Springs Wildlife, waar we zo'n beetje alle grote dieren van Florida ontmoeten. Veel vogels vliegen gewoon vrij rond. De manatees (zeekoeien) laten zich voeren met groenten en de eekhoorns zijn bepaald niet schuw. De alligators hebben beperkte vrijheid, evenals de Florida panter en de zwarte beer.  
 
 
 
De flamingo's, de grote blauwe reiger, de uilen en de arend voelen zich kennelijk op hun gemak. Ze trekken zich weinig aan van de bezoekers. Al met al een leuk Wildlife State park, met diverse Nederlanders die vandaag op bezoek zijn.  
 
 
 
We besluiten over de tolweg naar het zuiden te rijden. Die is lekker rustig, dat schiet op. Bij St. Petersburg nemen we de Sunshine Skyway met een imposante brug over de Tampa Bay. Op de pier die speciaal voor vissers is gemaakt is het een drukte van belang van vogels die ook aan het vissen zijn, of op de buit van de mensenvissers azen.  
 
 
 
Verderop naar het zuiden komen we voor het eerst in een heuse file terecht op de Interstate 75. Als we uiteindelijk vooraan de file belanden zien we dat alle films over Amerika echt waar zin. Een half dozijn politiewagens staan in de berm en een man staat bij zijn zwarte Dodge Charger met zijn handen op de rug in de boeien. De sporen van rubber op de weg suggereren een wilde afloop van een achtervolging, maar die hebben we helaas gemist. We koersen daarna lekker door. Ze kunnen hier ook stevig doorrijden en het lijkt alsof ze niet bang zijn voor de Highway state Police of de sheriff. De 4.0L 6-cylinder van de Mustang mag dan ook bijna 3000 toeren maken en dan zitten we op hoogst illegale snelheden van 95 miles per hour. Voor europese begrippen valt dat best mee en de Mustang zou best sneller willen, maar we besluiten rustig aan te doen. Aan het eind van de dag arriveren we in Fort Myers. We logeren in een La Quinta Inn. Prima voor elkaar hier. Het diner in Biddle's is voortreffelijk. Wat te denken van zuurkool versterkte aardappelpuree, brood met geroosterde knoflook of Wakame salad van een zeewier die speciaal in Japan wordt gekweekt. En de prijs was weer prima voor elkaar. 
 
 
Klik hier voor een slideshow