Florida: strand en stad 
 
Het wordt vandaag 32 graden. Mooi weer om naar Sanibel en Captiva te rijden, eilanden voor de kust bij Fort Myers, die nu via een tolbrug bereikbaar zijn. Op Sanibel bezoeken we eerst een aantal historische gebouwtjes, die zijn gerestaureerd en een goede indruk geven hoe de pioniers aan het begin van de vorige eeuw leefden. Het eiland is druk bebouwd, op het chique af. Het is een weelde aan villa's met palmtuinen en een overweldigende hoeveelheid bloemen. Op het strand worden we bediend alsof we hooggeëerde, speciale gasten zijn. Een strandboy plaats een parasol, zet ligstoelen klaar en geeft witte towels. All complimentary, nou we vinden het prima.  
 
 
 
 
 
Het strandleven is afwisselend. Vlak voor de kust zwemt een zeekoe, de strandlopertjes worden niet moe van het heen en weer rennen, de meeuwen proberen uit de hand van een Engelse jongen te eten, maar ze durven toch niet echt. Veel mensen zoeken de schelpen waar Sanibel zo om bekend is. Het water is lekker warm en het zou Amerika niet zijn of een slimme venter heeft een handige methode gevonden om z'n dranken en snacks te slijten: gewoon met een bootje aanlanden op het strand. Hier op het strand is de warmte goed uit te houden, maar we zitten al weer snel tegen het verbranden aan, ondanks de factor 10. En natuurlijk blijken er weer Hollanders tussen de badgasten te zitten. Niet dezelfden die we gisteren in Homosassa tegenkwamen, maar toch hadden we ze helemaal hier op het uiterste puntje van Captiva niet direct verwacht.  
 
's-Middags bezoeken we Fort Myers en proberen we het oude centrum te vinden. Fort Myers dateert van 1850. De First Street blijkt helemaal opengebroken, dus dat is pech maar in een klein gebied blijken inderdaad historische panden te staan. 
 
 
 
Fort Myers is inderdaad de stad waar je door van de lange lanen van palmen rijdt. Maar we zien ook reusachtige ficussen, met metersdikke gelede stammen. En de ouderwetse Sanseveria doet het hier prima tussen de palmen. Starbucks is inmiddels onze toevlucht geworden voor een goed kopje koffie en gelukkig komen we die hier overal tegen. In de avondkoelte is het heerlijk open rijden, ook al is het restaurant meer een paar honderd meter verwijderd van het hotel. We doen het op z'n Amerikaans. Lekker efficient die restaurants hier. Met een uur ben je weer buiten en toch hebben we good food gehad. 
 
 
Klik hier voor een slideshow