Barcelona (2) 
 
Maandag kunnen we nog een dag lang in Barcelona doorbrengen. We bezoeken als eerste de versmarkt La Boqueria Mercat St Josep in het centrum van de Ramblas. Wat een kleurenexplosie komt ons hier tegemoet. We hebben uitgebreid ontbeten en nog lang geen trek, maar door de opmaak en de kleuren ziet alles er wel erg aantrekkelijk uit. Beslist gaan kijken als je in de buurt bent, maar dan beter iets eerder in de ochtend, tenzij je niet van vis houdt.  
 
 
 
De kathedraal in de gotische wijk krijgt natuurlijk ook een bezoek. Hier moet je wel betalen voor zo'n bezoek, maar we vinden het niet erg als het geld besteed wordt aan de instandhouding. Het Picassomuseum dat op onze wandelroute ligt, blijkt op maandag gesloten, dus dat stukje cultuur moeten we missen. We wandelen langs de jachthaven en door de visserswijk La Barcelonette, via de boulevard naar het Olympisch dorp. Dit stuk Barcelona aan de kust is prachtig modern van architectuur en de groothoeklens blijft lange tijd op de camera.  
 
 
 
Terug doen we stationsrestauratie aan van het gerestaureerde station La França. We hebben vanuit Parijs goede herinneringen aan oude stationsrestauraties en trouwens die in Vlissingen is ook leuk. Wanneer we verderop over het Marina uitgaans- en koopcentrum lopen zien we Karin en Roelof relaxed langs het water zitten, volgens Roelof de plek waar je op dat moment het best kon wezen. We nemen op het laatst nog een Casa de Gaudi en zijn echt even uitgelopen als we het hotel weer binnenkomen. Gelukkig zit er een uitstekende Italiaan tegenover. 
 
klik hier voor foto's vanuit Barcelona